Mejías (Cs) veu Colau en "una campanya perquè s'aprovin els PGE 'fake' de Sánchez"

Demanarà que la Guàrdia Urbana porti càmeres i titlla d'"ocurrència" la idea del dentista públic

Mejías (Cs) veu Colau en "una campanya perquè s'aprovin els PGE 'fake' de Sánchez"
14 de gener de 2019 EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

La líder de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha acusat el Govern de l'alcaldessa, Ada Colau, de trobar-se en "una campanya perquè s'aprovin els PGE 'fake' de Sánchez" en lloc de treballar amb els grups de l'oposició els comptes municipals del 2019.

"Ja haurien d'estar presentades més enllà d'un PowerPoint de coloraines que ens van ensenyar", ha criticat aquest dilluns en roda de premsa per presentar les iniciatives de Cs a les comissions municipals, i ha atribuït la pròrroga pressupostària actual a falta de política econòmica de l'equip de Colau.

Així, ha recordat que el Govern municipal no ha pactat cap pressupost amb l'oposició des de l'arribada de BComú a l'alcaldia: "La política econòmica no l'interessa i ha donat com a resultat que la percepció general dels barcelonins sigui que l'economia de la ciutat ha empitjorat".

Ho ha dit en referència a les dades del Baròmetre Semestral de l'Ajuntament, que va reflectir en la seva última publicació que "pel 51,8% de barcelonins l'economia de la ciutat ha empitjorat", ha insistit Mejías, qüestió que plantejaran en la Comissió d'Economia.

I ha preguntat com ha adquirit el consistori un bloc al barri de la Marina del Prat Vermell de 114 pisos per 5,9 milions d'euros i per què de les 54 habitatges buits de l'edifici "només se n'han adjudicat 30" per a emergència social.

MENA I SEGURETAT

El grup taronja també portarà a la Comissió de Drets Socials la creació d'un pla de xoc integral per garantir l'atenció als menors estrangers no acompanyats (MENA) que hi ha a la ciutat i que "es veuen obligats a vagar pels carrers sense que l'Ajuntament els pugui oferir cap alternativa".

Mejías ha recordat que part d'aquests joves han hagut de dormir en comissaries per falta d'allotjament i ha assegurat que els advocats d'ofici han passat d'atendre 463 casos relacionats amb els MENA el 2017 a 1.476 el 2018: "Han triplicat el nombre d'assistències".

El grup de Cs també plantejarà en la Comissió de Presidència que els agents de la Guàrdia Urbana portin equips de vídeo per gravar les seves actuacions i "no hi hagi dubte que actuen sempre en compliment dels protocols".

"Vivim una situació complexa en la qual ha incrementat la delinqüència gairebé un 20% i qualsevol acció policial ha d'anar acompanyada de mesures que garanteixin la transparència" i esquivin acusacions infundades, ha dit.

MOBILITAT

En la Comissió d'Ecologia demanaran un mapa dels punts conflictius per la confluència de transport públic, privat de motor i individual --com bicicletes i patinets-- i una campanya informativa "perquè els ciutadans sàpiguen quines són les seves obligacions" i rebaixar així la sinistralitat.

Preguntada per la posició del seu grup pel que fa a la unió de les dues xarxes de tramvia --Trambaix i Trambesòs-- que portarà al ple el Govern local, ha dit desconèixer "exactament què és el que portaran" a votació i ha reclamat un acord tècnic i social a l'hora d'abordar la connexió, cosa que creu que no existeix.

"No hi ha acord social. Només cal veure com van reaccionar els comerciants de la Diagonal", i ha preguntat detalls sobre el projecte, com si es preveu rescatar la gestió del Tram i si la Generalitat sufragarà la inversió necessària.

"Volem fer-ho des del rigor i la serietat, i no des de les ocurrències d'una alcaldessa que ha perdut tots els seus projectes estrella", com el tramvia, l'habitatge i ara la idea de crear un dentista públic municipal, ha dit.

Aquesta iniciativa no compta amb l'aval del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), ha assenyalat Mejías, que ha emplaçat el consistori a crear les condicions perquè les persones amb menys recursos puguin optar a bonificacions per a tractaments dentals i a evitar "mesures frívoles i d'esquena al col·lectiu".

Contador

Més llegides