5 de desembre de 2018

Les entitats celebren la reserva del 30% d'habitatge protegit i avisen que vigilaran el seu compliment

Les entitats celebren la reserva del 30% d'habitatge protegit i avisen que vigilaran el seu compliment
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

Les entitats promotores de la mesura que obliga a noves promocions i grans rehabilitacions a destinar el 30% a habitatge protegit --PAH Barcelona, Observatori Desc, Abts, Favb i el Sindicat de Llogaters-- han celebrat aquest dimecres l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per donar llum verda a la proposta, encara que han avisat que vigilaran el seu compliment.

En declaracions a la premsa, la portaveu de l'Observatori Desc, Irene Escorihuela, ha dit que s'ha aconseguit un acord en el sistema transitori de la mesura: "Les operacions del primer trimestre del 2016 s'analitzaran cas per cas, i s'aplicarà un 30% en les que tinguin viabilitat econòmica. Assegurem que hi ha suport jurídic i econòmic de la proposta".

Escorihuela ha dit que serà l'Ajuntament el que realitzarà els estudis dels solars comprats que es trobin en aquesta casuística, i el representant d'Abts Daniel Pardo ha dit que la mesura entrarà en vigor quan es publiqui, i ha detallat que el secretari d'Habitatge de la Generalitat, Agustí Serra, els ha assegurat que reduirà al mínim la seva publicació, entre una i tres setmanes.