L'AMB subvencionarà les empreses de distribució perquè facin servir vehicles no-contaminants

L'AMB subvencionarà les empreses de distribució perquè facin servir vehicles no-contaminants
8 de novembre de 2018 URV - ARCHIVO

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha impulsat la primera subvenció per facilitar a les empreses de distribució urbana de mercaderies la compra de vehicles zero emissions per als repartiments "última milla", ha informat aquest dijous en un comunicat.

L'ajuda, amb un import de 60.000 euros, té l'objectiu de promoure l'ús de flotes sostenibles i no-contaminants en la distribució urbana de mercaderies, així com la reducció de les emissions contaminants que provoquen les operacions logístiques.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha assegurat que les empreses han de sumar-se al canvi d'hàbits i promoure una mobilitat més sostenible: "És un petit projecte, que ha de servir per crear altres projectes més amplis".

"El comerç a Internet segueix creixent, i s'ha de veure com aquesta distribució també es fa de manera més eficient, sostenible i responsable", i ha detallat que l'ajuda permet la compra de bicicletes de càrrega, tricicles i motos i furgonetes elèctriques.

Per accedir a la subvenció, les empreses han de fer distribució urbana de mercaderies en qualsevol dels 36 municipis de la metròpoli de menys de 300.000 habitants, que facin operacions d'"última milla" i requereixin transport d'emissió zero.

Els vehicles i projectes d'ecologística local podran subvencionar-se fins a un màxim del 50% del pressupost de la compra del material mòbil d'emissions zero (IVA no inclòs), i fins a una quantitat màxima de 15.000 euros per projecte.