7 de febrer de 2019

L'AMB participa en el projecte europeu WaystUp! per convertir residus en recursos

L'AMB participa en el projecte europeu WaystUp! per convertir residus en recursos
PEDRO ARMESTRE / PEDRO ARMESTRE PARA GREENPEACE

BARCELONA, 7 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'ha unit al projecte WaystUp! de la Comissió Europea amb l'objectiu d'investigar els sistemes innovadors per convertir els residus en recursos, i que compta amb un pressupost total a nivell europeu d'11,9 milions d'euros i amb tres anys i mig de durada.

En un comunicat aquest dijous, l'AMB ha detallat que el propòsit d'aquesta iniciativa és donar una segona vida als residus orgànics i transformar-los en "bioproductes d'alt valor afegit", i que comptarà amb set plans pilot demostratius que es constituiran en diferents ciutats europees.

L'AMB formarà part del consorci del projecte i s'encarregarà de subministrar residus cel·lulòsics --principalment bolquers-- que provenen de la metròpolis a una de les plantes pilot, situada a València, en la recerca d'energies alternatives que ajudin a reduir la dependència dels combustibles fòssils.

Una de les alternatives que s'ha desenvolupat és el bioetanol, un compost combustible obtingut de la matèria orgànica que permet evitar la dependència directa del petroli, per la qual cosa el projecte WaystUp! n'estudia l'obtenció i ús en el transport i la generació elèctrica i calorífica.

A més, la participació de l'AMB en aquesta iniciativa permetrà reduir els residus produïts en les instal·lacions de tractament mecanicobiològic (Ecoparcs) de la seva titularitat, la qual cosa donarà ús a un tipus de residus que, habitualment, no es reciclen, i millorarà les xifres de tractament dels residus metropolitans.

Contador

Més llegides