29 de gener de 2019

L'AMB autoritza que s'incorpori un soci privat en l'operador metropolità d'habitatge

L'AMB autoritza que s'incorpori un soci privat en l'operador metropolità d'habitatge
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha autoritzat aquest dimarts la licitació per incorporar un soci privat en l'operador metropolità d'habitatge de lloguer, per la qual cosa passarà a ser una societat d'economia mixta.

Ha destacat en un comunicat que "es busca un soci privat que aporti musculatura financera i coneixement en la promoció, construcció i capacitat" per a la posterior gestió d'un parc d'habitatge de lloguer.

La licitació es publicarà en el perfil del contractant de l'operador Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) i estarà oberta durant dos mesos perquè les empreses privades interessades puguin presentar les seves propostes.

AMPLIACIÓ DE CAPITAL

A més, la junta general de HMB ha aprovat una ampliació del capital de 12 milions d'euros que subscriuran a parts iguals els actuals socis de l'operador: l'AMB aportarà dues finques a Sant Boi de Llobregat i Montgat, i l'Ajuntament de Barcelona destinarà sis milions d'euros.

L'AMB ha destacat que el consell del ple metropolità i la comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ja van expressar al desembre la seva conformitat davant aquesta ampliació del capital.

L'operador va ser creat el març del 2018 amb l'objectiu d'ampliar el parc d'habitatge de lloguer protegit i poder influir en el mercat metropolità, que té "preus cada vegada més inassequibles".

50 MILIONS PER REHABILITAR

El consell metropolità ha autoritzat també atorgar un préstec de 50 milions d'euros que el Banc Europeu d'Inversions (BEI) concedeix a l'AMB per finançar el Programa Metropolità de rehabilitació residencial.

L'AMB, en coordinació amb el Consorci Metropolità de l'Habitatge, preveu dur a terme aquest programa per impulsar la rehabilitació d'edificis situats en zones vulnerables, amb un cost d'uns 100 milions d'euros en total.

Contador

Més llegides