10 de febrer de 2019

L'Ajuntament de Barcelona manté el seu nivell de deute del 2018 en 836 milions d'euros

Pisarello destaca que el consistori "depèn menys que mai de la banca privada tradicional"

L'Ajuntament de Barcelona manté el seu nivell de deute del 2018 en 836 milions d'euros
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha mantingut estable el 2018 el seu nivell de deute situant-ho en 836 milions d'euros, un de "els nivells més baixos de l'última decada", i el Govern municipal ha reivindicat que ho ha fet gràcies a la seva aposta per la banca pública i per dependre menys de la banca privada.

En un comunicat aquest diumenge, el consistori ha explicat que aquest nivell d'endeutament s'ha aconseguit després de la reducció de 138,4 milions d'euros a l'inici del mandat i ha destacat que entre 2014 i 2018 "el pes de la banca tradicional s'ha reduït del 74,9% al 43,1% a causa de l'entrada de noves fonts de finançament per renovar les operacions".

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha afirmat que "aquestes xifres demostren la solvència del consistori i que existia una forma de gestionar diferent i més a favor d'una economia plural".

"Acabem el mandat mantenint el nivell d'endeutament més baix de l'última dècada i l'Ajuntament depèn menys que mai de la banca privada tradicional", ha recalcat.

L'estratègia d'endeutament de l'Ajuntament pel 2018 s'ha materialitzat en la formalització d'un contracte de finançament amb banca pública amb l'objectiu d'afavorir un estalvi econòmic en la despesa financera.

Així, el Govern municipal ha introduït noves fonts de finançament, com l'emissió del Bo Sostenible (35 milions), la Banca Ètica (35 milions) i el recurs de la banca pública (250 milions).

Contador

Més llegides