La CUP demanarà a Colau habilitar una zona segura pels manters a Barcelona

La CUP demanarà a Colau habilitar una zona segura pels manters a Barcelona
14 de gener de 2019 EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

La CUP de Barcelona demanarà en la Comissió de Presidència i Seguretat d'aquest dimecres que el Govern municipal habiliti un espai fix i segur on els manters puguin desenvolupar la seva activitat, així com que es posi fi a la "persecució policial" cap al col·lectiu.

En una roda de premsa aquest dilluns, la regidora Maria Rovira ha exigit que fins que l'administració no pugui garantir el seu dret a l'habitatge, a la feina i als drets socials bàsics, que es posi fi a la persecució "dels més vulnerables", sobretot, ha dit, si l'Ajuntament s'autodenomina progressista.

D'altra banda, en la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la CUP demanarà a l'equip de l'alcaldessa, Ada Colau, que promogui un conveni de col·laboració entre el consistori i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per avançar cap a la municipalització del servei de tramvies, així com en l'execució de les dues fases de la xarxa.

Segons la CUP, l'acord, que ha de ser de caràcter vinculant, ha de deixar clar que la gestió de les infraestructures i del servei del tramvia sigui "totalment pública", una condició imprescindible perquè la CUP doni suport a aquesta mesura, i així mateix, que la implementació de les dues fases es faci de manera conjunta: de la plaça de les Glòries a Verdaguer i de Verdaguer a la plaça Francesc Macià.

Aquesta setmana la CUP demanarà també en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports que es garanteixin els drets laborals dels treballadors de les sales d'estudis nocturnes, després que aquest col·lectiu s'hagi posat en contacte amb ells: "Des de l'adjudicació del concurs l'any 2012 els treballadors van començar a patir un procés de precarització laboral", ha apuntat Rovira.

La regidora ha explicat que demanaran al consistori que es respecti la jornada laboral de 20 hores dels treballadors, que disposin d'ordinadors de sales per treballar i que en cas que hi hagi modificacions d'horaris, s'avisi amb suficient temps.

Finalment la CUP demanarà explicacions al Govern municipal sobre el sacrifici de 68 gossos perillosos en la gossera de titularitat pública aquest mes de desembre, i que es prenguin mesures per evitar que la situació torni a tenir lloc: "La falta de recursos no justifica el sacrifici clandestí", ha apuntat el regidor Pere Casas.

Contador

Més llegides