15 de maig de 2019

Colau fa una crida a la generositat i al diàleg per avalar la candidatura d'Iceta al Senat

Critica la "judicialització" per la declaració de Torra i la petició de la Fiscalia sobre la CCMA

Colau fa una crida a la generositat i al diàleg per avalar la candidatura d'Iceta al Senat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 Maig (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha demanat generositat a les parts i fer un esforç de diàleg sobre la candidatura al Senat del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que s'ha de votar al Parlament aquest dijous.

"Els bloqueigs mutus i augmentar la situació de bloqueig crec que no ens beneficia a ningú", ha sostingut Colau en roda de premsa aquest dimecres preguntada pel debat sobre la designació d'Iceta com a senador --pas previ indispensable perquè pugui presidir el Senat--.

Ha dit que vol pensar que els socialistes han proposat Iceta "amb la millor de les intencions" però que s'ha de ser conscient que la situació actual requereix diàleg abans de fer propostes, per aconseguir que siguin de consens.

La candidata ha recordat que aquestes designacions habitualment s'han aprovat al Parlamnet sense diàleg polític i per correcció parlamentària, però "la situació excepcional fa que ara no sigui així".

"Una vegada hem fet fora el PP i hem frenat les dretes i l'extrema dreta el 28 d'abril, ens mereixem mirar cap endavant i trobar solucions de consens" en la mesura que sigui possible, ha defensat l'alcaldable.

"NOU MARC" AMB UN GOVERN PROGRESSISTA

Preguntada sobre la petició de Fiscalia al Jutjat d'Instrucció 13 d'investigar la cúpula de la CCMA, càrrecs del Govern i el Diplocat, Colau ha asseverat que es tracta d'un altre despropòsit de la judicialització", agreujat en aquest cas pel fet que sigui contra mitjans de comunicació públics, i ha defensat la llibertat d'expressió i de premsa.

"Que encara estiguem així costa de creure, i aquesta intencionalitat de la Fiscalia d'interrompre el debat polític permanentment" dificulta el diàleg, ha ressaltat Colau, que ha confiat que aviat s'obri un nou marc amb un govern central de coalició progressista que estableixi les bases per a un diàleg serè i estable que permeti per sortir de la judicialització.

Sobre la declaració del president de la Generaltiat, Quim Torra, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de desobediència en no retirar els llaços grocs, Colau ha criticat "una vegada més la judicialització, que distorsiona el debat polític" i que és desproporcionada i està fora de lloc, segons ella.