5 de desembre de 2018

Colau i un candidat més opten a liderar la llista de BComú per a les municipals a Barcelona

Colau i un candidat més opten a liderar la llista de BComú per a les municipals a Barcelona
BCOMÚ

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

L'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'infermer especialista en geriatria Albert Reyes han presentat les seves candidatures per liderar la llista de BComú de cara a les eleccions municipals a la ciutat, a les quals es podran presentar les al·legacions fins aquest diumenge, després de la qual cosa les candidatures seran definitives.

BComú ha detallat en un comunicat aquest dimecres que tots dos candidats es presenten amb la voluntat de confeccionar un equip que concorri a les municipals i que les al·legacions podran presentar-se des d'aquest dijous al diumenge, i dilluns vinent es resoldran les al·legacions i es publicaran les candidatures definitives.

Colau ha avançat aquest mateix dimecres la seva candidatura, mentre que Reyes --diplomat en Infermeria i llicenciat en Comunicació Audiovisual-- assenyala en el seu perfil publicat a la web de BComú que es presenta amb la motivació de "millorar la sanitat catalana i enfortir la democràcia, la participació, la transparència, els drets socials, la defensa del bé comú i la lluita contra la desigualtat i la corrupció".

Pel seu costat, l'alcaldessa destaca que es torna a presentar amb la voluntat de "consolidar el canvi de rumb" que va començar el 2015, perquè els darrers quatre anys no han estat fàcils però han demostrat que amb voluntat política sí que era possible governar d'una altra manera, segons ella.

VOTACIÓ AL MARÇ

Després d'aquesta publicació definitiva, els candidats es reuniran amb els membres de BComú per explicar els seus projectes i recollir propostes de criteris i perfils d'altres candidats que podrien formar part dels seus equips, que hauran de recollir avals de com a mínim dos espais de participació de BComú per validar la candidatura.

Les candidatures que hagin recollit els avals suficients es donaran a conèixer al març, i la decisió final la prendran les persones inscrites en el registre de l'organització, mitjançant una votació amb urna.