29 de gener de 2019

La CGT del Metro de Barcelona critica la gestió de TMB per la presència d'amiant

La CGT del Metro de Barcelona critica la gestió de TMB per la presència d'amiant
TMB - ARCHIVO

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

Diversos treballadors del Metro de Barcelona han criticat aquest dimarts la gestió de la presència d'amiant en les instal·lacions que duu a terme Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i han demanat proves mèdiques per a tots els treballadors, ha destacat la CGT en un comunicat.

Ha subratllat que han decidit convocar una vaga coincidint amb el Mobile World Congress (MWC) perquè als directius i els polítics "els amoïna molt més" les molèsties als executius que acudeixen al congrés que els ciutadans que es desplacen diàriament per anar a treballar.

El sindicat ha acusat TMB d'haver amagat que estaven treballant amb amiant i de mentir els treballadors que han emmalaltit per aquesta causa, perquè creuen que n'hi ha més que els que reconeix l'empresa.

Demanen que es tracti de manera immediata totes les afectacions pulmonars, que es facin proves a "tots els treballadors" per saber el nombre d'afectats i que es catalogui com una malaltia professional els casos en funció de les indicacions de la normativa de la Seguretat Social.

També han convocat la vaga per protestar contra el sistema de portes automàtiques que permet tancar i obrir estacions sense treballadors, perquè demanen que l'evolució tecnològica millori el servei però sense deixar les "estacions buides, retallar plantilles i privatitzar serveis", entre d'altres raons.

Contador

Més llegides