29 de gener de 2019

Bou aposta per retirar alguns carrils bici i "no deixar ni un sol manter" a Barcelona

Bou aposta per retirar alguns carrils bici i "no deixar ni un sol manter" a Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, ha assegurat aquest dimarts que, si fos alcalde, retiraria alguns carrils bici i treballaria per "no deixar ni un sol manter" a la ciutat, començaria per armar moralment la Guàrdia Urbana i per dotar-la de prou recursos perquè pugui actuar i per deixar clar que a la ciutat no es pot practicar el top manta.

Bou afegiria "500 homes" a la Guàrdia Urbana i ha dit que, si fes els canvis que vol en el cos, no requeriria els Mossos d'Esquadra, que ja tenen prou problemes --creu que reben ordres amb criteris polítics--, ha dit en un col·loqui organitzat per Barcelona Oberta i Barcelona Comerç, també hi ha assistit l'edil popular Javier Mulleras i diversos comerciants.

El candidat, que ha parlat també com a empresari i comerciant, ha remarcat que no només paralitzaria la instal·lació dels carrils bici, sinó que en retiraria alguns dels actuals per falta de sentit i per "perjudicar l'activitat econòmica", i ha advertit que els ciclistes poden córrer riscs en circular per la ciutat.

Ha sostingut que connectar el tramvia per l'avinguda Diagonal no és una prioritat però que ha de millorar-se la connexió mitjançant busos de gran capacitat i freqüència, i ha dit que qualitat de vida és sortir de casa en cotxe, aparcar per comprar, tornar en cotxe amb la compra i pujar en ascensor fins a casa.

TAXIS I VTC

Sobre el taxi, ha subratllat que forma part de la tradició de la ciutat i que se li ha de donar suport, però creu que el futur són les noves tecnologies encara que han de regular-se, i que els taxistes haurien de tenir altres representants, perquè els actuals "no veuen més enllà dels seus nassos" --ha lamentat les crítiques del portaveu Tito Álvarez sobre el ministre Fernando Grande-Marlaska--.

Ha apostat perquè es respectin les quotes d'una llicència VTC per cada 30 taxis i ha assegurat que els taxistes, com qualsevol col·lectiu, tenen dret a manifestar-se però no poden col·lapsar ni privar de llibertat la resta de ciutadans, per la qual cosa ell hagués dialogat perquè retiressin els taxis de la Gran Via --la van tenir ocupada prop d'una setmana-- i, si no, hagués ordenat retirar-los.

CRÍTIQUES A COLAU

Ha afirmat que el Govern d'Ada Colau ha impulsat polítiques municipals nefastes que han perjudicat la ciutat i l'economia mitjançant actuacions deliberades que han donat una imatge d'una Barcelona problemàtica i insegura: "L'alegria del consum no és la que teníem. Això no és el que era".

Bou ha criticat que Colau té una "pinzellada ideològica" amb la qual mira d'intervenir en tot, també en àmbits que desconeix, quan hauria de limitar-se a ocupar-se del que és públic, segons Bou, que creu que aquesta ideologia marca campanyes com la del Nadal, amb un pessebre que creu que Colau va instal·lar per ofendre.

Ha sostingut que el que és públic ha de funcionar bé i estar ben administrat sense gastar ni intervenir més del que és necessari: "Que l'Ajuntament no fiqui les mans en segons quines idees privades. Que deixi fer", ha sostingut Bou, que ha advocat perquè el Govern central i les autonomies facin política en majúscules, però que els ajuntaments gestionin.

Dins d'aquest cicle de debats sobre el comerç, li han demanat fer una aposta sobre els resultats de les eleccions municipals --que es revelarà en un futur debat entre candidats--, i ha dit sobre l'ex-primer ministre francès i alcaldable amb el suport de Cs, Manuel Valls: "És un constitucionalista, i una de les coses que volem és que el procés no afecti Barcelona".

Contador

Més llegides