13 de febrer de 2019

Bosch critica a França "la falta de respecte de l'Estat pels drets fonamentals"

Bosch critica a França "la falta de respecte de l'Estat pels drets fonamentals"
CONSELLERA DE ACCIÓN EXTERIOR

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha criticat aquest dimecres en una conferència en Paris (França) "la falta de respecte de l'Estat espanyol pels drets fonamentals".

En un comunicat, la Conselleria ha explicat que Bosch ha apel·lat a l'Estat francès a "defensar i sostenir la democràcia i els valors republicans", durant una conferència en l'Institut de Relations Internationales et Stratégiques de la capital gal·la.

"L'Estat espanyol es nega a resoldre políticament un assumpte polític. Això és un error històric. Podria ser apropiat preguntar-se sobre els orígens de la justícia espanyola, hereva del franquisme". ha expressat.

Ha relatat que els impulsors de el 1-O que van abandonar l'Estat estan en llibertat, mentre que en els quals estan a Espanya estan sent processats per "crims que no van cometre".

"No pot haver-hi cap crim de sedició ni de rebel·lió sense violència", ha dit després d'assegurar que l'1-O solament l'Estat va exercir la violència, segons el seu criteri.

El conseller ha diferenciat el seu periple per Europa, que li portarà a set capitals europees, de la campanya de Global Espanya: "No farem com el Govern espanyol que dedica un milió d'euros a Espanya Global i que està organitzant una campanya com 'This is the real Spain', finançada per tots els contribuents".

Contador

Més llegides