Publicado 15/12/2020 19:14

Barcelona prepara un pla per captar fons europeus i reimpulsar la ciutat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presenta un pla municipal per captar Fons de Recuperació i Resilincia de la Unió Europea (UE), amb l'objectiu d'afrontar la crisi de la Covid-19.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

   BARCELONA, 15 des. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona ha elaborat un pla municipal orientat a la captació de Fons de Recuperació i Resilincia de la Unió Europea (UE), amb l'objectiu d'afrontar la crisi múltiple econmica, sanitria, social, ambiental i digital per la pandmia de la Covid-19.

   Ho ha explicat aquest dimarts l'alcaldessa, Ada Colau, en un acte en el Saló de Cent al costat de representants del consistori i del teixit econmic, social i educatiu de la ciutat, on ha adms que els fons de la UE representen una "finestra d'oportunitat per a la ciutat".

   El pla s'articula en set eixos: l'impuls de l'economia, una mobilitat sostenible, una transició digital justa, una aposta per les renovables i la rehabilitació, la innovació i el coneixement, l'impuls d'infraestructures sanitries i socials i la recuperació de la naturalesa a la ciutat.

   El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que Barcelona est preparada per superar aquesta crisi: "Tenim les bases per rellanar la ciutat i ara hem de posar l'energia, els pressupostos i els fons europeus per a aix".

   En relació a l'mbit econmic, el consistori es fixa com a objectiu avanar cap a una economia més diversificada i abandonar un model excessivament centrat en el sector serveis, i planteja "obrir" el sector turístic a l'entorn digital i fent-ho més sostenible.

   A més, planteja recolzar i fer créixer altres sectors, com el digital i tecnolgic, el biosanitari i el vinculat al medi ambient, el sector agroalimentari i el logístic, sense oblidar el comer de proximitat i apostant pel teixit emprenedor i innovador de la ciutat.

CANVI DE MODEL

   La vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda, ha assegurat que els fons de la UE són "una oportunitat magnífica per rellanar la ciutat i tenir una economia més slida", i la presidenta de Barcelona Global, Aurora Cata, ha coincidit que aquests poden ajudar a transitar cap a una economia més verda i sostenible, prspera, digital i sostenible.

   El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, ha recordat que per dur a terme aquest canvi de model que es planteja és necessari capital hum, físic i financer: "Necessiteu al sector privat. No podrem fer res sense finanament privat", ha assegurat.

   El fundador i director del Barcelona Supercomputing Center, Mateo Valero, ha demanat treballar perqu els estudiants "siguin conscients de les oportunitats" professionals que ofereix Barcelona, mentre que la degana de Collegi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Assumpció Puig, ha subratllat la importncia de la rehabilitació i del seu sector en la transició energtica.

   Finalment, la gerent del Parc Salut Mar, Olga Pané, ha destacat el paper del sector sanitari en aquesta crisi, en la qual creu que s'han aconseguit reivindicar com a mbit clau: "La inversió en sanitat és multiplicadora", ha afirmat.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés