5 de febrer de 2019

Barcelona exigeix a la Generalitat que lideri la signatura de convenis contra la pobresa energètica

Barcelona exigeix a la Generalitat que lideri la signatura de convenis contra la pobresa energètica
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 Febr. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Presidència, Aigua i Energia de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha demanat aquest dimarts a la Generalitat que "lideri d'una vegada" la signatura de convenis contra la pobresa energètica, que ha criticat que el reglament del Govern català per acabar de desplegar la Llei 24/2015 està paralitzat.

"Durant sis mesos ens han marejat entre conselleries i no hem pogut avançar per signar el seu propi conveni. Ha estat impossible concretar-ho. Per a nosaltres ha estat sorprenent i no s'entén la desídia i la deixadesa de funcions per abordar una qüestió tan sensible com la pobresa energètica", ha retret Badia en un comunicat.

En aquest sentit, ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, que agafi el conveni que van signar fa dos anys l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el "signin d'una vegada", per la qual cosa ha insistit que posin dia i hora.

Badia ha assenyalat la "inactivitat i falta de lideratge" de la Generalitat en aquesta qüestió, i ha assegurat que, malgrat la reiterada petició per desencallar l'assumpte, el Govern català no ha designat cap interlocutor per avançar en la negociació de les subministradores.

El regidor també ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona ha esperat pacientment la recuperació de les institucions i ha donat suficient marge a la Generalitat per reprendre aquest conveni "fins que ha arribat el moment de lamentar públicament el que sembla una falta d'interès de la Generalitat".