12 de febrer de 2019

Barcelona demana al CatSalut estudiar situar el CAP al costat de l'edifici Meier del Macba

Barcelona demana al CatSalut estudiar situar el CAP al costat de l'edifici Meier del Macba
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

La regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Gal·la Pin, ha anunciat aquest dimarts que el Govern d'Ada Colau ha demanat al Servei Català de la Salut (CatSalut) estudiar si és possible situar el nou CAP Raval Nord en un espai de nova construcció contigu a l'edifici Meier del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba).

Pin ha explicat en declaracions als mitjans que aquest és el mateix espai que un dels proposats per ampliar el Macba i que està estudiant una comissió tècnica, i ha dit que l'objectiu és que el CatSalut ho estudiï en paral·lel per si el museu descarta les quatre opcions que l'Ajuntament va proposar per la seva ampliació.

Preguntada pels mitjans, ha explicat que el CatSalut no ha estudiat fins al moment la viabilitat de situar el CAP en aquest lloc perquè aquesta opció restaria espai públic del Raval, i s'havien analitzat possibilitats només en edificis ja existents per no treure espai a un barri que ja disposa de poc.

Així, la comissió tècnica creada divendres passat seguirà estudiant les quatre propostes d'ampliació del Macba ofertes per l'Ajuntament, mentre el CatSalut analitzarà la possibilitat que el CAP se situï en aquest espai, inclòs també en les propostes per al Macba, per si aquest descarta totes les possibilitats.

"Tindríem una situació estranya, amb un CAP al costat del Macba i l'ampliació del Macba a l'altre costat del carrer", però podria ser una solució si el Macba descartés les quatre opcions proposades per l'Ajuntament, ha assenyalat Pin.

El museu estudia aquestes opcions per ampliar les seves instal·lacions després que el CatSalut assenyalés com l'únic lloc possible per traslladar el CAP Raval Nord la Capella de la Misericòrdia, cedida anteriorment al Macba per l'Ajuntament per a la seva ampliació.

SUPORT DELS VEÏNS

Veïns presents en l'anunci de la regidor han avançat que probablement la plataforma que exigeix un nou CAP per al barri recolzaria aquesta opció, perquè el que volen és un CAP digne i una opció que ho permeti.

Pin ho ha anunciat després que la comissió municipal d'Economia i Hisenda hagi decidit posposar els tràmits per revocar la cessió de la Capella de la Misericòrdia al Macba, a petició de tots els grups municipals excepte BComú i la CUP.

Contador

Més llegides