22 de maig de 2020

Barcelona tancarà al trànsit set zones de la ciutat cada cap de setmana

Barcelona tancarà al trànsit set zones de la ciutat cada cap de setmana
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

S'iniciarà aquest dissabte i s'allargarà fins a finals de juny, encara que s'"estudiarà la seva continuïtat"

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona tancarà al trànsit cada cap de setmana set grans àmbits de la ciutat per reservar-los al passeig, les activitats d'oci i la pràctica esportiva respectant la distància de seguretat, en una iniciativa que començarà aquest dissabte i s'allargarà fins a finals de juny, encara que s'"estudiarà la seva continuïtat".

Ho ha explicat aquest divendres en una roda de premsa telemàtica la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, que ha dit que quedarà restringida la circulació per la muntanya de Montjuïc, la Via Laietana, l'avinguda Litoral, el carrer Gran de Gràcia i els eixos de Creu Coberta-Sants, Pi i Maragall-passejo de Sant Joan i Fabra i Puig-Onze de Setembre.

Es prohibirà el pas de vehicles entre les 9 hores del dissabte i les 21 hores del diumenge, i en festius de 9 a 21 hores (1 i 24 de juny), amb el que el consistori preveu "recuperar" 12 quilòmetres lineals de carrers, que equivalen a 347.000 metres quadrats, i les 376 hectàrees de la muntanya de Montjuïc per a ús ciutadà.

Els corts de trànsit es faran amb tanques i senyals, i solament es permetrà el pas a residents, serveis i distribució urbana de mercaderies, i s'han habilitat passos alternatius per a les línies d'autobús que quedaran afectades.

L'actuació en el front litoral també preveu convertir la zona d'aparcament en espai per al passeig i l'oci, per la qual cosa s'han tancat els estacionaments de les platges de Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant per ampliar l'espai per a vianants i garantir desplaçaments "més segurs".

Sanz ha detallat que la continuïtat d'aquestes mesures dependrà de "com evolucionin les fases de desconfinament" per la crisi del Covid-19, i ha afegit que aquestes mesures per donar més espai als vianants també afavoriran el comerç de proximitat i a mantenir més baixos els nivells de contaminació de la ciutat.