Actualitzat 15/06/2018 13:13

La Virreina mostra la fotografia creativa dels 70 i 80 a Catalunya

Una de les obres exposades en l'exhibició de la Virreina
EUROPA PRESS

També inaugura una exposició del realitzador Kikol Grau i una sobre interpretació visual

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona mostra la fotografia creativa dels anys 70 i 80 en una exposició comissariada per la fotògrafa Cristina Zelich, que inclou treballs d'autors com Joan Fontcuberta, Marta Sentís i Tony Keeler, així com documents de galeries de l'època i de publicacions especialitzades com 'Nueva Lente' i 'Flash-Foto'.

En roda de premsa aquest divendres, Zelich ha explicat que l'objectiu de la seva exhibició és mostrar com una nova generació de fotògrafs van provar d'aconseguir que la fotografia es considerés un art autònom i s'institucionalitzés.

Ha explicat que la proposta transcorre des de l'obertura el 1973 d''Spectrum' a Barcelona, la primera galeria especialitzada en fotografia d'Espanya, fins a la celebració de la Primavera Fotogràfica el 1982 a la capital catalana, passant per l'organització de les Jornades Catalanes de Fotografia a la Fundació Joan Miró el 1980.

"No és una revisió d'autors, ens interessa veure quines estructures es van crear per aconseguir que la fotografia obtingués un reconeixement", ha emfatitzat Zelich.

KIKOL GRAU

Paral·lelament, La Virreina també ha programat 'Dame pank y dime tonto', una exhibició que revisa la trajectòria del realitzador audiovisual Kikol Grau, des dels seus inicis en televisions locals fins a les seves pel·lícules experimentals més recents.

El director del centre artístic barceloní i comissari de l'exposició, Valentín Roma, ha detallat que no es tracta només d'una reconstrucció de la trajectòria audiovisual de Grau, sinó que també és una radiografia històrica de l'audiovisual i de la televisió a Espanya, des dels anys 90 fins a l'actualitat.

MAR ARZA

D'altra banda, la institució artística també ofereix l'exposició 'En va', també comisariada per Roma i obra de l'artista Mar Arza, que reflexiona sobre la idea de mirar: "Es mou entre l'erudició i la bellesa, entre l'escultura i l'escriptura; ens permet preguntar-nos què és bell i què significa veure", ha dit Roma.

Arza ha detallat que la seva proposta parteix de tres referents: el treball artístic, el treball artístic des de l'administració i l'hermetisme de l'art, i que per treballar aquest últim concepte s'ha basat en l'obra 'El Castell' de Franz Kafka.

Les tres exposicions, que són gratuïtes, es podran visitar al centre barceloní des d'aquest dissabte fins al 30 de setembre, i es duran a terme visites guiades els dimarts, dissabtes i diumenges.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés